Dotze llunes en un cove Concert de presentació Espardenyes noves De concert a Vilagrassa


Krregades de Romanços nasqué a les terres de Ponent l'any 2010. Des dels inicis, el grup es formà amb la intenció de cantar a veus cançons i romanços que haguessin quedat en l’oblit, per donar-los a conèixer de nou. Ràpidament, la feina feta durant els primers anys les portà a quedar finalistes en el 5è concurs Sons de la Fira de la Mediterrània el novembre del 2012.


Aquesta primera intencionalitat s’anà refermant amb el pas del temps, i de seguida el grup focalitzà l’atenció en el repertori lleidatà, de manera que, ja a partir del seu segon espectacle, Cançons rellogades, el grup oferí al públic un recorregut musical que anava des del Pla de Lleida fins a l’Alt Pirineu. Des de llavors, i sempre convençudes de la bellesa i la força que s’amaga darrere l’aparent senzillesa de la cançó tradicional, les Krregades busquen i canten melodies recollides a Ponent que hagin quedat en l’oblit, melodies que connecten amb els orígens i que evoquen temps passats, i les ressituen en el present.

El grup extreu el repertori de dos grans obres de referència: per un costat, l’Obra del cançoner popular de Catalunya, i per l’altre, la col·lecció A peu pels camins del cançoner, d’Artur Blasco. A més, i com no podia ser d’altra manera, de tots aquells cançoners que recullin el corpus musical de les terres de Ponent. Les Krregades harmonitzen les cançons i les canten, doncs, a veus, acompanyant-les amb alguns instruments de percussió de mà (panderetes, panderos quadrats i rodons, sonalls, etc.), així com del violí i l’acordió diatònic.- contacte: krregades@gmail.com - tel. 699624526 - - BAC#G musicovisites - v 1.15 -