polifonia mediterrània

Q U I   S O M

C A N Ç O N S

A G E N D A

B A G U L

F O N T S


  
Damunt d'un tractor Amb panderos quadratsKrregades de Romanços nasqué a les terres de Ponent l'any 2010. Durant tres anys el grup, ja consolidat, va realitzar un intens treball vocal que les portà a quedar finalistes en el 5è concurs Sons de la Fira de la Mediterrània el novembre del 2012. A partir de llavors el grup entrà en una nova fase de treball en la qual estan immerses en aquest moment.

Ens agrada la bellesa, la senzillesa i la força de la cançó tradicional i centrem el nostre treball en el repertori lleidatà, oferint al públic un recorregut musical que va des del pla de Lleida fins a l'Alt Pirineu. Som dones de terra i aigua i ens agrada cantar melodies que ens connectin amb els nostres orígens i que evoquin temps passats tot ressituant-les en el present. Melodies tradicionals cantades amb emoció i respecte amb l'objectiu que el ric patrimoni musical de les Terres de Ponent no resti en l'oblit.

Estem convençudes de la força i l'energia de la polifonia vocal mediterrània i tenim com a obres de referència els Materials de l'Obra del cançoner popular de Catalunya i la col·lecció A peu pels camins del cançoner d'Artur Blasco, entre d'altres. Cantem a veus que acompanyen sovint d'alguns instruments de percussió de mà (panderetes, panderos quadrats i rodons, sonalles, culleres i simbombes) i, en ocasions, de l'acordió diatònic.

Conscients de la màgia sonora que produeix la polifonia vocal, les Krregades intentem en els nostres concerts de petit format, regalar unes músiques tant intimistes com plenes de vitalitat.- contacte: krregades@gmail.com - tel. 699624526 - - FAC#E musicovisites - v 1.3 -